Jdi na obsah Jdi na menu
 


První část

 

Stanovy
TJ Dvory
(úplné znění)
 
 
 
část prvá
ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ
I.                  Právní postavení
1.                  TJ Dvory (dále jen TJ) je dobrovolným občanským sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport, organizační a osvětovou činnost. TJ je ustanoven podle zákona 83/1990 Sb. ve znění pozdějších přepisů o sdružování občanů.
2.                 TJ je právnickou osobou charakteru občanského sdružení s vlastní právní subjektivitou, a to na základě registrace svých stanov podle zákona o sdružování občanů u Ministerstva vnitra České republiky.
3.                 Jednat jménem TJ a zastupovat ho navenek jsou samostatně oprávněni předseda, hospodář, popřípadě člen výkonného výboru na základě pověření výkonného výboru.


 
II.              Historie TJ
-         TJ byla založena v roce 1919 pod názvem FDTJ Dvory;
-         později existovala pod názvem Sokol Dvory;
-         TJ se hlásí k tradicím tělovýchovy a sportu ve Dvorech a stává se pokračovatelem a garantem zachování myšlenek a výsledků práce svých předchůdců.
 
 
 
III.           Poslání a cíle
1.                 Základním posláním TJ
a.                 Organizovat činnost v rámci zapojení do sportovních, tělovýchovných a kulturních aktivit;
b.                vytvářet široké možnosti užívání svých sportovišť pro zájemce z řad členů i veřejnosti, zejména pak mládeže;
c.                 vytvářet ekonomickou základnu pro plnění svých cílů, a to zejména vlastní činností;
d.                budovat, provozovat a udržovat tělovýchovná a jiná zařízení, která vlastní nebo užívá;
e.                 vést své členy a ostatní účastníky tělovýchovného procesu v TJ k dodržování základních etických, estetických a mravních pravidel, umožnit jim širokou informovanost v oblasti tělesné kultury a kultury vůbec;
f.                  hájit zájmy členů TJ, za tím účelem spolupracovat s orgány obce, s ostatními organizacemi (např. ČSTV, sportovními svazy apod.) i jednotlivci;
g.                 dalšími formami své činnosti napomáhat rozvoji veřejného života, kultury, zdraví apod. v obci, zejména formou veřejně prospěšných prací, organizační a osvětovou činností.
 
 
 
IV.           Sídlo
-         Sídlem TJ je:                  obec Dvory   č. p. 113
                                                                 okr. Nymburk
                                                                 PSČ: 288 02